Testrit voor de OMG tour naar Spanje en Portugal
13 mei 2026 - Terneuzen, Nederland
Het gaat nu wel opschieten dat neef en ik met de motor weer op avontuur gaan. Over 2 weken vertrekken we al. Dit jaar gaan we naar Spanje en Portugal. Daarom gaan we eerder dan anders ivm de hogere temperaturen in het Zuiden. Gelukkig is het fotoboek van de balkantour van 2025 net af. Dus onlangs hadden we ons jaarlijkse OMG-boekenbal. Dan overhandig ik neef formeel het fotoboek waar ik avonden aan gezeten heb. Met de reisverslagen erbij een compleet naslagwerk als een prachtige herinnering.
Ook hebben we een paar weken geleden een testrit gemaakt. Niet dat we iets uit te proberen hadden maar gewoon als voorpret. Deze keer richting de bollenstreek getoerd. Nog een paar tulpenvelden stonden in bloei maar het meeste was over de top. Bij de Keukenhof was het bizar druk. Niet normaal zoveel bussen er stonden. Na een bak koffie slingeren we binnendoor dwars door het groene hart. 💚
Hé een picknicktafel. Eten!Aan de oude Rijn maken we op het gaspitje de meegenomen aspergesoep warm. Met een wrap erbij een heerlijke lunch. We volgen het riviertje de Meije met zijn prachtige boerderijtjes. We rijden op het gemak langs een lint van knotwilgen en fluitekruid. De meidoorn ruikt heerlijk en ook het versgemaaide gras. Wat is Nederland toch verrassend mooi. 😍
Bij de zilverstad Schoonhoven varen we over richting de Alblasserwaard. Hier rijden we langs de Lek richting de molens bij Kinderdijk. Nog even gestopt bij een monument ter nagedachtenis aan een Engels vliegtuig wat in de oorlog hier een noodlanding maakte nadat het door de duitsers uit de lucht geschoten werd. "We lijken zelf wel Japanse toeristen met de bollenstreek en de molens op één dag!" Bedenk ik me als we wachten om een heleboel toeristen over te laten steken.
Thuisgekomen drink ik een sinasje ipv een biertje. Omdat ik 's avonds nog moet 'werken' achter de bar in het theater de twee hondjes. Ik beloof neef dat ik in Spanje zeker weten een cerveza meedrink. 🍺
Dineke:13 mei 2026Wat een gezelligheid weer, jullie op reis en wij ergens op de koffer!! Geniet nog even de voorpret, van de Paardenmarkt en dan bamos!! Xxx
Dineke:13 mei 2026Alleen, waar is Terneuzen in deze dag?? Zie datering ?
Trudy Van Eijbergen:13 mei 2026Alvast heel veel voorpret
Geert Hellendoorn:14 mei 2026Goede reis naar de mooie motorrijlanden. Leuk om OMG weer te mogen volgen en de prachtige verhalen te kunnen lezen.
Anita Buitendijk:14 mei 2026Gezellig weer om de verhalen te lezen🤗 Fijne reis
J.van Zante:14 mei 2026Weer een mooie uitdaging,,genieten,,enne veel veilige km,s en uitkijken,,🍀😘
[email protected]:14 mei 2026Goede.en gezond weer terug..Dick en Mams...